Miksang

Aan de Handrem Trekken

Ik denk dat ik toch maar aan de handrem moet trekken… Mijn innerlijke kalmte die ik de laatste tijd  heb opgebouwd is weer even weg. Ik was toch weer teveel bezig met niet-meditatieve activiteiten de afgelopen dagen… Ik denk dat ik mijn tijd aan de computer toch weer moet beperken. Gelukkig is de basis van mijn website nu af en hoef ik hem nu alleen maar te vullen met inhoud. Plus een paar tweaks voor de mobiele versie.


Misschien is dit wel een goed idee: als ik anderhalf uur besteed aan 3d animatie moet ik daarna ook anderhalf uur iets meditatiefs doen, bijvoorbeeld iets tekenen en daarna een fotowandeling. En als ik ooit een week lang bezig ben met een animatie voor iemand moet ik daarna ook weer een week rust pakken. Alles wat beroep doet op mijn technische kant (en dat doet 3d animatie en het maken van een website) haalt mij uit het hier en nu. Ik voel me dan net een platte, grijze stripfiguur in plaats van de stralende, kleurrijke 3d versie van mij. Ik wil weer mijn schitterende zelf zijn. Ik denk dat ik dat alleen maar kan bereiken als ik voor de juiste input zorg door middel van fotografie en tekenen, om dingen weer te Zien in plaats van naar een scherm te kijken. Ook om weer de rijkdom van de natuur, van het licht en van mijn innerlijke zelf to voelen.


Ik lig nu in bed. Dus ik ga dit morgen pas posten. Ik schrijf dingen vaak in bed voor het slapengaan, op mijn telefoon (wel met een app die de kleuren veranderd en dimt zodat het minder invloed heeft op mijn melatonineaanmaak).


Ik denk dat ik vanaf nu gewoon ga proberen om in de ochtend aan mijn 3d animatieprojecten te werken (heb al een leuk idee voor morgen) daarna even tekenen en een fotowandeling. Na de lunch voorlopig alleen maar lezen en schrijven (stiekem wil ik toch ooit graag een boek schrijven, kan beter nu alvast ideeën verzamelen) en misschien nog wat meditatie. Want dat is precies wat ik de laatste tijd deed waardoor ik innerlijke ruimte heb gecreëerd voor nieuwe inzichten. En deze inzichten heb ik nodig om de juiste beslissingen te kunnen nemen.


Het is allemaal nog een beetje trial and error, deze nieuwe fase van mijn leven. Ik snap echt helemaal waarom Thomas Merton zo graag kluizenaar was. Het is best moeilijk voor mij om aan alle verwachtingen van het alledaagse leven te moeten voldoen en toch een betekenisvol leven te kunnen te leiden. Ik zou het ook heel moeilijk vinden om alles zomaar achter te laten. Nee, die gedachte wil ik niet denken. Er moet een weg zijn om tussen de alledaagse uitdagingen op het pad te kunnen blijven. Misschien IS dat wel mijn grote uitdaging en mijn pad. Dus… Wordt vervolgd!

zen zien tekenen
Onkruid bestaat niet

Geef een reactie