Miksang 2 sterren

Blog Binge, Plezier en Creativiteit

Ik ben een bepaald blog aan het “binge lezen”, dat van Bianca Toeps. Op dit moment bezig met de categorie “autisme” van nieuw naar oud. Zaterdag had ik haar boek “Maar je ziet er helemaal niet autistisch uit” in de winkel in mijn handen. Ik liet het aan mijn vriend zien die naast mij stond en zei “kijk, dat is degene van wie ik de Instagram liet zien”. Een succesvolle autivrouw… Om hem te laten zien dat ik wel ooit geld kan verdienen met mijn talenten in plaats van een of ander schoonmaak- of productiebaantje (want iets anders is er niet voor iemand zonder diploma en laat dat dan juist heel auti-onvriendelijke banen zijn). Toen ik haar blog voor het eerst tegenkwam dacht ik “phew ze doet zoveel, photoshoots zelfs! En reist regelmatig naar Japan! Als ze zo doorgaat krijgt ze een burn-out…”


Inmiddels weet ik dat ze naar Japan reist omdat het daar just veel autivriendelijker is, om bij te komen dus. Een succesvolle auti is iemand die zijn of haar eigen grenzen kent en weet hoeveel ontspanning nodig is na inspanning. Met de juiste voorzorgsmaatregelen en door gehoor te geven aan je behoeften kan je veel bereiken in het leven, zelfs als auti. Hoe meer ik lees van haar zo meer lijken haar verleden en haar moeilijkheden op die van mij. Mijn eerste indruk was dus verkeerd. Haar succesvolle boek en haar bestaan als ZZPer geven mij motivatie om vooral door te gaan met waar ik nu mee bezig ben. Want ik heb heel veel talenten en ik wil ze graag benutten en met elkaar combineren en niet afdoen als “hobby’s”. Vroeger (voor mijn grote crisis en moederschap) was ik immers ook een succesvolle 3d artist en ZZPer.

talenten photo
Een overzicht van mijn talenten (is vast niet compleet)


Ze heeft op haar website ook een citaat van Marie Kondo staan: “Does it spark joy?” Zorgen dat je leven vooral bestaat uit dingen die je plezier geven. Zo heb ik bijvoorbeeld zaterdagochtend gefrustreerd aan de computer gezeten, net als vroeger, want het resultaat wat ik in mijn 3d software zag was niet het resultaat wat ik in mijn hoofd had. Ik heb de computer met een diepe zucht maar gewoon uit gezet en ben buiten gaan zitten want zo schiet dat niet op.

Van mijn andere bezigheden heb ik geleerd dat ik niet resultaatgerecht moet werken. Ik moet mijn hart volgen en vooral iets doen wat ik leuk vind. Zo heb ik dus zaterdag in die winkel nieuwe pennen gekocht. Daarmee heb ik spontaan thuis iets gedoodeld.

Doodle photo


Iets later had ik de letter “J” van “Janine” op papier met allemaal leuke versieringen. Nog iets later de letter “A”. Mijn vriend was ondertussen een film aan het kijken op Netflix maar omdat die op IMDB geen goede reviews kreeg wou ik deze input niet in mijn hoofd stoppen (ben heel selectief wat input voor mijn hoofd betreft).

J doodle


En nu heb ik een leuk idee om van deze letters kleine animatiefilmpjes te maken voor mijn 3d animatie Instagram. Waarschijnlijk ga ik daarmee mijn hele naam spellen, op een creatieve manier. Ik weet nog niet precies hoe, maar dat niet weten is juist leuk! Ik ben benieuwd wat het gaat worden. Het resultaat komt vast vanzelf als ik er ruimte voor laat. Ik weet niet of dat mijn succesformule is maar het is zeker mijn geluksformule. Het moet joy sparken.

Geef een reactie