Zen Zien Tekenen

Een Mystieke Ervaring (deel 2)

Ik eindigde mijn mystieke ervaring deel 1 met de woorden “I am”. Maar dat is niet de complete zin. “Ik ben” is niet genoeg. “Ik ben Janine” is iets meer compleet. “Ik ben wie ik wil zijn” ook. Steeds vaker ben ik dat ook, net zoals in mijn hierna omschreven ervaring. Maar soms verdwijn ik ook weer. Dan moet ik weer focussen op meditatie (zoals in de vorm van tekenen en fotografie) zodat mijn échte Ik weer naar boven komt. En dat blijf ik waarschijnlijk voor de rest van mijn leven doen. Want ik wil graag deze leuke, blije, onbevangen persoon blijven.

Mijn Geboortedag Vieren

(vertaling van een eerder door mij geschreven blog post op momentsofseeing.com)

Vandaag vier ik mijn 38e verjaardag! En ik begon ermee door naar de kringloopwinkel hier in het dorp te fietsen om dingen te zoeken die ik leuk zou vinden om te tekenen, dingen die met mij resoneren. I had geen specifieke dingen voor ogen.

Gisteren schreef ik over een belangrijke ervaring die ik had. En vandaag besefte ik me dat ik ervoor moet zorgen dat ik niet weer vergeet wat en wie ik echt ben, anders zou ik snel weer terugvallen naar alleen maar mijn buitenkant zijn.

Zen Zien Tekenen

In de winkel vond ik een glazen cupje met mooie doorzichtige bloempjes, blaadjes en kralen voor maar 35 cent (zie plaatje hierboven)! Dit is vast ooit een bijzonder iets geweest voor iemand. Kijk, betekenisvolle dingen hoeven niet duur te zijn. Toen zag ik een schattig poppetje binnen een glazen koepel met bloempjes eromheen. Ik wist meteen dat ik die wou meenemen. Het deed me denken aan mijn innerlijke zelf, dat wat ik “schaduw” noemde in mijn vorige blog post maar het is helemaal geen schaduw, misschien wel geweest maar nu niet meer. Nu is het meer een klein kindje dat ik moet beschermen en blij houden.

Zen Zien Tekenen

Ik ging door met het verkennen van de winkel want ik wist dat ik nog één ding moest vinden, ik wist alleen niet wat. Ik kon het niet vinden en besloot dat dat oké was. Ik ging betalen en toen zag ik een schaaltje met sieraden op de balie naast de kassa. Ik nam lekker mijn tijd om erin te grabbelen, op zoek naar dat laatste dingetje, ik wist zeker dat het erin verstopt zat… Ondertussen waren de twee dames achter de balie aan het praten over één van de armbandjes uit die schaal die één van hun heel mooi vond. Eindelijk vond ik wat ik zocht: een speldje met een grote en een kleine roos. Yay! 50 cent hoorde ik van de dames. In totaal was ik 2 euros en een paar cent kwijt voor die drie dingen. Dat is erg goedkoop voor een kleine verzameling om de herontdekking van mijn echte zelf te vieren op deze bijzondere dag!

Zen Zien Tekenen

Weer thuis deed ik twee kleine dingetjes die ik van mijn zoontje voor moederdag en mijn verjaardag had gekregen in het cupje, samen met het rozenspeldje. Toen ging ik alles tekenen. Deze keer was er geen frustratie. Ik ga proberen om er een gewoonte van te maken om naar deze dingen te kijken en ze te tekenen zodat ik nooit meer vergeet wie en wat ik echt ben – een moderne mystica, moeder van een geweldig zoontje en interessant persoon. Mijn buitenkant is maar 10% van mij, misschien nog minder. Daarbinnen zit zo veel meer… Misschien staat die glazen koepel voor het feit dat mijn innerlijke zelf niet meer onzichtbaar is. Het wil zich laten zien en ik laat dat gebeuren. Ik wil Mezelf nooit meer vergeten.

Geef een reactie