Miksang

Een Nieuw Begin

Hier is mijn nieuwe website dan. Ik heb al verschillende websites gehad in verschillende talen en over allerlei onderwerpen maar nog geen die over het totaalplaatje ging. Misschien was dat omdat ik het totaalplaatje nog niet goed zag. En het blijft natuurlijk een veranderend iets, zoals alles in het leven, maar ik heb inmiddels best een goed idee wat ik wil. En dat is genieten van kleine, alledaagse dingen en mijn ervaringen als autimoeder op het mystieke pad delen met anderen. Ik ben bovendien erg creatief en hou van fotografie en tekenen en doe beide op een meditatieve manier, zonder prestatiedruk. De “mooie plaatjes” die daardoor ontstaan zijn een bonus.


Tekenen en fotograferen op een meditatieve, contemplatieve manier geeft innerlijke rust, schept ruimte voor inzichten en zorgt beetje bij beetje voor verlichting van binnenuit. Je leert de dingen Zien zonder filter en door deze pure waarneming maak je contact met de dingen zoals ze echt zijn, ook met jezelf. Zonder foutieve opvattingen, oordelen en andere labels.


Zonder filter heeft ook betrekking tot mijn autisme. Want waar de hersenen van andere mensen indrukken zoals achtergrondgeluiden wegfilteren komen deze bij mij ongefilterd binnen. Hetzelfde geldt bij mij voor andere input zoals gesprekken die andere mensen met mij of met elkaar voeren. Ik ben gewoon een informatiespons. Al die input, waarvoor ik me niet zomaar kan afsluiten, zorgt ervoor dat ik snel overprikkeld raak. Vandaar dat ik me dan liever afzonder en rust opzoek. Mijn doel is het te zorgen dat ik overprikkeling voorkom zodat ik een gelukkig leven kan leiden met de dingen om mij heen die mij blij maken – zoals natuur, vogelgeluiden, een knuffel van mijn zoontje of vriend en af en toe een leuk gesprek met iemand. Mijn creativiteit kunnen uiten is ook heel belangrijk. De rest hoeft voor mij niet zo maar natuurlijk moet ook geld worden verdiend, boodschappen worden gedaan en andere alledaagse dingen. Dit moet ik dus allemaal zien te combineren met elkaar. Een goede balans vinden voor mijn dagelijks leven, daar ben ik nu mee bezig. En ik zal mijn ervaringen delen op deze website zodat ik niet de enige ben die daarvan profiteert.

Bosje Bloemen Zen Zien Tekenen
Een bosje bloemen van mijn zoontje

Geef een reactie