Miksang detail

Etsy, Gamen en Instagrammen

Dit wordt denk ik een blog post over van alles en nog wat. Want daar hou ik me nu al wekenlang mee bezig – met van alles en nog wat.

Centjes maken

Maar eerst even wat nieuws over mijn werksituatie: de laatste tijd is het best rustig wat dat betreft. Ik ben weer bij de bedrijfsarts geweest en die stelt nog steeds voor dat ik post moet gaan bezorgen, ondanks dat ik heb aangegeven dat ik heel onzeker ben op een zwaar beladen fiets. Maar mijn baas gaat zijn advies min of meer negeren en heeft mij aangemeld bij het Mobility traject van Postnl, daar wordt dan gekeken wat ik allemaal kan en of er binnen Postnl (waarschijnlijk niet) of bij een ander bedrijf (hopelijk wel) ergens een baan is die wel geschikt is voor mij. Ik heb geen idee of het echt iets gaat opleveren maar ik denk dat de kansen daar beter zijn dan bij alle honderdduizend uitzendbureau’s die me alleen maar productie- of schoonmaakwerk willen aansmeren.

Maar als dat traject niets oplevert en zodra mijn contract bij Postnl afgelopen is (in februari) kom ik in aanmerking voor een sociale werkplaats. Daar kan ik dan 20 uur per week werken en daarmee zou ik eindelijk genoeg geld hebben voor dit en dat. Nu is mijn contract maar 10 uur per week, heb dus een heel erg krap budget. Hoe dan ook komt het hoogstwaarschijnlijk goed kwa inkomen, moet alleen nog even geduld hebben.

Etsy

Kwa extra inkomen in de toekomst heb ik nu wel een concreet idee, iets wat helemaal niets te doen heeft met die dingen die ik eerder op mijn blog noemde (3d animatie, tekenen, fotografie, een boek schrijven of een workshop maken, dat blijft natuurlijk allemaal op mijn wenslijst staan). Ik ga proberen leuke, kleurrijke sieraden te maken en over een tijdje een Etsy shop openen. Het lijkt me al langer leuk om een eigen Etsy winkeltje te hebben maar ik had nog geen goede ideeën voor producten die ik op lange termijn ook leuk zou blijven vinden om te maken. Maar ik draag al jaren constant een ketting met een of ander hangertje dat voor mij een betekenis heeft en heb zelf ook een hele verzameling armbandjes.

Ik ben dus nu aan het experimenteren met verschillende materialen en manieren om mooie dingetjes te maken die ik ook zelf zou dragen. Het liefst zou ik ook hele kleurrijke kleren dragen en mijn haar paars verven, maar omdat in de winkels meestal alleen maar saaie kleuren te vinden zijn en mijn haar zo’n heftige behandeling niet aan kan zijn kleurrijke sieraden dan wel een mooi alternatief. Dus dat soort dingen wil ik dan in mijn Etsy shop proppen. En ik ga er niet van uit dat het meteen gaat stormlopen, er is veel concurrentie, maar omdat ik het ook gewoon doe omdat ik het leuk vind en niet per se om er bakken met geld mee te verdienen vind ik dat niet erg.

Instagram

Verder heb ik weeeeeeeeer een nieuw Instagram account (<– klik). Ik wou een nieuwe start maken en mijn oude accounts voor fotografie en tekenen in één account combineren, en zonder alle ghost followers – ik had namelijk duizenden volgers van jaren geleden die helemaal niet meer actief waren. De engagement op mijn accounts was dus erg laag. En ik wil mensen niet de indruk geven dat ik ontzettend veel volgers heb terwijl 90% daarvan waarschijnlijk niet eens meer inlogt. Dus nu heb ik een knusse, kleine account met allemaal volgers die ook echt actief zijn. Klein maar fijn. Of kwaliteit over kwantiteit. Zodra ik een Etsy shop heb komt er wel nog een aparte Instagram account bij, voor alleen de dingen die ik verkoop, want die moet in het Engels.

Gamen

En dan is daar mijn gameverslaving… Hé wat? Een vrouw die over Mystiek schrijft en een gamer is?? Jep! Sorry, maar ik pas in geen een hokje, echt totaal niet. Ik heb samen met mijn vriend een leuke game ontdekt – Grim Dawn, dat wat Diablo 3 had moeten zijn. Zo ontzettend leuk om samen rond te rennen (natuurlijk samen, ik doe niet aan pvp, ik hou van co-op) en hordes aan zombies, reuzespinnen en vet moeilijke monsters te verslaan.

Vroeger speelde ik ook veel World of Warcraft. Samen met een hele groep mensen uit allemaal verschillende landen ging ik regelmatig draken en andere beesten om zeep helpen, met z’n allen op voice chat over van alles en nog wat pratend en slechte grappen makend. En veel wipen. Good times. Als er weer een spel uitkomt dat zo goed is als World of Warcraft toen was kan ik garanderen dat ik er weer helemaal verslaafd aan raak, samen met mijn vriend. Want als auti stort ik me helemaal in een nieuwe activiteit, maar net zo plotseling kan ik het ook weer loslaten. Mijn gameverslaving komt en gaat.

Websitegeknutsel

Vandaag ook even een beetje aan mijn website geknutseld en een abonnement functie toegevoegd. Als je het menu rechts boven uitklapt (op mobiel zie je dat alleen als je teruggaat naar de hoofdpagina), dan kan je je daar nu inschrijven voor e-mail updates. Dan krijg je iedere keer dat ik een nieuwe blog post online zet een bericht.

En dat was het voor vandaag, tot de volgende keer!

Recent getekend: De motor van mijn vriend

Geef een reactie