Miksang mannequin

Iedere Dag Bloggen

Ik lig weer wakker in bed op mijn telefoon te typen. Het korte maar krachtige onweer is inmiddels voorbij. Ik ben eergisteren al via Google op de blog van Elja Daae terechtgekomen en heb daar veel inspiratie opgedaan over bloggen en sociaal media algemeen. Haar blog post over Instagram stories zit bijvoorbeeld volgepropt met leuke tips. Ik ga voortaan ook de hashtag #blogpraat volgen op twitter. Ik ben nu best veel aan het bloggen en vroeg me al af of ik niet te vaak iets post. Maar blijkbaar is het juist goed om dagelijks te bloggen want hoe vaker je blogt, hoe makkelijker het is om het ook vol te houden omdat je schrijfspieren dan niet verslappen.

Inzichten Opdoen

Ik heb ook al jaren geleden gemerkt dat ik al schrijvende nieuwe inzichten opdoe en als ik die dan online zet kunnen andere mensen daar ook van profiteren. Dat is toch alleen maar leuk? Ik deel graag mijn kennis en inzichten met anderen.

Om tot nieuwe inzichten te komen heb je natuurlijk ook input nodig. Ik lees graag boeken over onderwerpen of autobiografieën van mensen die mij interesseren. Ik neem op dit moment ook deel aan een online workshop die over contemplatieve fotografie (Miksang) gaat. Ik kijk bijna nooit TV maar lees graag blogs, vooral persoonlijke. Ik werk op dit moment niet (ziektewet vanwege overprikkeling op het werk ivm mijn autisme), heb dus veel tijd maar toch heb ik het gevoel dat de dagen veel te kort zijn omdat ik zo veel aan het leren ben op dit moment.

Ik heb me voorgenomen om ook elke dag te bloggen. Ik vertrouw er gewoon op dat er altijd iets in mij opkomt om over te vertellen. Een blog post hoeft ook niet per se heel lang te zijn, veel mensen hebben tegenwoordig toch niet meer genoeg geduld om veel tekst te lezen.

Instagram Stories

Iets anders wat ik dus ook heel leuk vind om te doen zijn Instagram stories. Eerst dacht ik “wie zit nou te wachten op dat soort output van mij?” maar inmiddels heb ik geleerd dat het juist leuk is om jezelf en je leven te laten zien, vooral als het authentiek is en niet geënsceneerd. Zo leren mensen mij kennen en inmiddels weet ik ook dat ik het waard ben om te leren kennen. Ik heb me dus ook voorgenomen om dagelijks iets in mijn Instagram stories te posten. Dus als je de avonturen (en natuurlijk ook de struggles) van een creatieve autivrouw wilt zien volg mij dan op Instagram. Ik vind het ook leuk om de stories van andere mensen te zien, vooral van mensen die net als ik autisme of een andere psychische of fysieke beperking hebben en die ermee leren omgaan en groeien. En nee, ik post geen foto’s van mijn eten! Want dat vind ik zelf saai.

Zen Zien Tekenen
Oké, misschien wel tekeningen van eten.

Geef een reactie