Kledingbank

Naar de Kledingbank

Ik liggend op de bank tegen mijn vriend: “Ik heb me voorgenomen om iedere dag te bloggen, maar ik heb nog niets geblogd!” En hij daarop: “Als je je nou eens voorneemt om iedere dag de keuken te doen…” Hmmmm… Toch maar bloggen dan. Normaal schrijf ik in de avond dingen op en maak ik daar in de ochtend een blog post van maar ik had vanochtend een afspraak dus dat ging niet. En wat ik gisteren had opgeschreven was een heel boekwerk, dat is nu teveel werk om er iets van te maken, dus andere keer.

Mijn afspraak vanochtend was bij de kledingbank in Eindhoven. “Heb jij zo weinig geld?” hoor ik je denken. Inderdaad, na het betalen van mijn rekeningen en meebetalen aan boodschappen heb ik een budget van 10 euro per week. Nou, ik lees graag boeken dus daar gaan die 10 euro meestal naartoe. Recent heb ik wat spullen op marktplaats verkocht zodat ik deze website kon betalen. Ik hou ook van kringloopwinkels en rommelmarkten omdat ik daar toch af en toe iets leuks vind voor heel weinig. Bijvoorbeeld een leuk tasje voor 1 euro. Of een gel hoes voor mijn fietszadel voor ook maar 1 euro. Goedkoper dan Aliexpress! Daar koop ik ook af en toe spullen.

Rommelmarkt tas
Voor 1 euro op de rommelmarkt gekocht

Een paar weken geleden belde mijn woonbegeleiding om te vragen hoe het met mij ging en ik vertelde dat ik op dat moment een oud t-shirt aan het upcyclen was (was geen succes, ben er niet zo handig in) omdat ik geen leuke kleren kon kopen, toen vroeg ze: “Wil je misschien een doorverwijzing naar de kledingbank?” “Oooh, ja hoor!!” Daar hebben ze vast leukere dingen dan de saaie, simpele t-shirts en rokken die ik meestal koop omdat ik de mooiere dingen niet kan betalen, zo dacht ik. En inderdaad, ik vond een hoop leuke zomerkleren. Die zijn misschien tweedehands maar dat weet toch niemand. En de schoenen die ik vond zijn nog helemaal nieuw. Ook de supertoffe gele jas is nog nieuw.

Jas en schoenen

Mijn vriend net van achter zijn computer: “Ik hou van jou!” En ik, nog steeds liggend op de bank: “Ik ook van jou!” Hij: “…nog meer als je de keuken hebt gedaan.”

Dan ga ik dat toch maar doen.

Geef een reactie