Miksang

Werk hervatten, een mislukte poging

Rules are made to be broken, zelfs die van mij. Er was gisteren geen blog post. Ik had wel een heel verhaal getypt maar ik was veel te emotioneel. Ik schrijf vaker dingen die ik dan toch niet publiceer, en dat moet kunnen. Misschien ga ik die dingen ooit verwerken in een boek. Dat voelt dan wel een beetje minder eng dan alles zomaar openbaar op het internet te gooien.

Er was gisteren namelijk een mislukte poging om mijn werk te hervatten (ik zit in de ziektewet). Jep, op een zaterdag. Vrijdag werd ik gebeld en gevraagd of ik iets van simpel werk zou kunnen doen in een kantoortje (ik zei dat ik het wel wou proberen) en dat ik zaterdag langs moest komen, om 9 uur. Normaal begin ik om 7 uur. Ik was dus onder de indruk dat ik een kort gesprek zou hebben over hoe verder en dan weer naar huis kon maar ik werd gewoon meteen aan het werk gezet, zonder te horen hoe lang. En niet de werkzaamheden die de bedrijfsarts had voorgesteld maar iets heel anders. Ondertussen zat mijn zoontje thuis op mij te wachten. Ik had aan hem verteld dat ik snel terug zou zijn zodat ik nog rustig afscheid kon nemen voordat mijn ex-man hem weer zou komen ophalen. Nou nee dus… Zoontje was al weg toen ik weer thuis was, nadat ik huilend bij mijn baas was geweest omdat het niet ging. En nadat ik huilend zo snel ik kon naar huis was gefietst om weer bij mijn zoontje te zijn. Ik was weer even erg depressief, niet eens mijn vriend kon me troosten, zo verdrietig was ik.

Misschien was de poging om weer te gaan werken wél gelukt als ik van tevoren had geweten wat er van mij wordt verwacht, dat ik die ochtend meteen zou moeten werken… En wat mijn nieuwe werkdagen en -uren zijn. Dusja, mijn dag gisteren was klote. Maar door dat soort voorvallen leer ik wel steeds meer over wat ik nodig heb om een baan te kunnen volhouden – niet alleen maar een prikkelarme omgeving maar ook duidelijkheid en voorspelbaarheid. Van tevoren weten wat ik waar wanneer ga doen en hoe lang.

De dag eindigde gelukkig wel positief. Er was namelijk weer een Miksang online live meeting met onze lerares Miriam Hall. (Ik moet echt een keer schrijven over wat Miksang precies is.) Hebben weer twee nieuwe fotografieopdrachten gekregen. Daar ga ik dus de komende paar weken mee aan de slag. Dat soort dingen helpen mij om positief te blijven. En de knuffels van mijn vriend. Mijn zoontje krijgt volgend weekend ook een hele grote knuffel van mij.

Zen Zien Tekenen
Zen Zien Tekenen helpt mij ook om positief te blijven

Een gedachte over “Werk hervatten, een mislukte poging

Geef een reactie